BAKGRUND:


2016 hade jag och Googla gått lite på tomgång i rallylydnaden och vi hade fått reda på att det inom en snar framtid skulle komma en XS-klass i agilityn. Det skulle innebära att max-höjden inte längre skulle vara 35 cm som i SMALL utan nu skulle den anpassas till lågbenta hundar och bli 20 cm. För en Norwichtik på 23 i mankhöjd blev det plötsligt en möjlighet att tävla utan att slita så hårt på ryggen.


Så med hjälp av duktiga och målmedvetna tränaren Mia Nilsson påbörjade undertecknad sin första vimsiga handling med en hund som helst inte ville lämna matte och hatade tunnlar. Men tappert kämpade vi på trots korta ben på hunden och kort minne för bana hos föraren...


Både Googla och Poppy älskade sin nya sport - Googla mest för att det blev mycket godis och man får skälla hur mycket man vill och Poppy för att man får springa och ha mattes fulla uppmärksamhet! Och Googla har blivit Årets Agility-Norwich 2016,2017 och 2018 samt fått diplom från Svenska Terrierklubben som Årets AgilityTerrierXS 2017.   

Även Poppy blev Årets AgilityNorwich (2019).


Vi är och har inte varit varken vassa eller snabba, men med Mias professionella och drivna träning och med lite extra lektioner ibland hos Ellinor Mohlin och Susan Danielsson har vi kommit så långt att vi precis nått klass 3.


Och med Jack Russell-tjejerna Jaxa och Mishka på banorna framöver kommer i alla fall inte farten att vara bromsen för riktigt bra resultat...


AGILITY